Bemutatkozás

Fényterápia

 

A biolámpa gyógyító polarizált fénye, a lézerterápiai kutatások sikeres terméke, célzottan behatol a szövetek mélyebb szerkezetébe. Ezért a gyógyító fény a hatását nem csak mint felszíni hőforrás fejti ki.
A szöveteken áthaladó és azok által fokozatosan elnyelt fényenergia kémiai változásokat idéz elő, amelyek gyógyászati szempontból nagyon jelentősek.

A szervezetre való hatása szerint három fő csoportra osztható:

Az ANALGETIKUS hatás: a fényenergia természetes módon csökkenti az idegsejtek érzékenységét azon a helyen, ahol áthalad a polarizált fény. Erősebb fájdalmak esetében endogén opiátok választódnak ki, amelyek a polarizált fény természetes képességével együtt szokatlanul magas hatékonysággal csökkentik a fájdalmat.

A GYULLADÁSGÁTLÓ hatás: a polarizált fény aktiválja azokat a természetes összetevőket, amelyek részt vesznek a gyulladás megszüntetésében. Nagy jelentősége van annak is, hogy a fényterápia elősegíti a vérerek kitágulását, gyorsítja az anyagcserét és fokozódik a szervezet saját immunrendszerének reakciója.

A STIMULÁLÓ hatás: a nagyobb mennyiségű fényenergia jelentős mértékben meggyorsítja a sejtek, sérült szövetek megújulását, és egészséges fejlődését, aminek alapvető jelentősége van a szervezet épségének a megőrzésében:
szubcelluláris szinten - kémiai változásokat okoz a molekulákban, meggyorsítja a fehérjék szintézisét, az oxigéncserét és a redukciós oxigénfelvételi folyamat aktiválását (antitoxikus hatás);

  • sejtek szintjén - növeli a sejtek elektromos mezőjének a potenciálját, módosítja a sejtmembrán potenciálját, javítja a szövet újraéledését, növeli a proliferációs aktivitást.
  • szövetek szintjén - megváltoztatja a sejtközi folyadék pH-értékét
  • szervek szintjén - normalizálja a működésüket;
  • szervezet szintjén - komplex adaptív, neuroreflektorikus és neurohumorális reakciókat vált ki, amelyek az egészség, a testi ellenállóképesség és a közérzet javulásához és megtartásához vezetnek.

Forrás: www.biostimul.hu